Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stresszmenedzsment coaching

keljfeljancsijpg.jpgStresszmenedzsment coaching 

 

 

 

 

 

Ne adj Isten mellkasi panaszok. Vagy a vérnyomás... Remeg a szeme. Reflux. Fejfájás. Intim panaszok. Ilyen-olyan tünetek.
Éppen párkapcsolati gond. Vagy az egészsége miatt aggódik. A gyerek tanulása koronavírus-járvány idején. Gondoskodás a szülőről. Nem veszik fel a buszon a maszkot, a sofőr nem szól, ő is ezerrel köhög. A tévéből, internetről csak a negatív, a rossz hír ömlik. Ezer gond mellé jönnek "pluszban" a munkahelyi konfliktusok. A verbális agresszióval élő kollégák, a lenyelt békák, a kényszerhelyzetek tömege, a végigszenvedett értekezletek. Amikor naponta 10-szer nézi meg az óráját, hogy mennyi van még (hátra a munkaidőből), amikor megváltónak érezzük a pillanatot, hogy végre lehet menni haza, akkor keresse meg a főnökét és kérjen lehetőséget stresszmenedzsment coachingra.

A cégnek is megéri, ha Ön nem mond fel, ha túléli a stresszt és nem kell személyzeti tanácsadóra, új ember betanítására költeni. Higgye el. A menedzsment tisztában van a fluktuáció árával. Mielőtt megkapja a jóváhagyást arra, hogy legyen stresszmenedzsment coach-a, az lesz az első kérdés a főnöke részéről, hogy mennyibe kerül. Logikus, fordított helyzetben Ön is ezt kérdezné. Igen ám, de MI kerül mennyibe? Honnan tudná Ön előre, hogy mennyi ideig tart az Önt támogató stresszkezelés-coaching?
Sőt, ha minket megkérdez, mi sem tudjuk előre a választ anélkül, hogy megismertük volna a coaching-szükségletet.


Tételezzük fel, hogy megszerzi a jóváhagyást, kaphat coachingot. Mivel a stresszmenedzsment coaching általában nem 12+ alkalomból álló hosszú folyamat, hanem rövid támogatás, nem fog Önnek a HR-fejlesztés bemutatni 3-5 coach-ot, akikből választhat, hanem az Ön által választott coach lesz az Ön stresszkezelési coach-a.


Ha megvan az engedély, hogy kaphat coachingot, hívjon fel és beszélgessünk egy kicsit a coaching folyamatáról (+36209342760). Tételezzük fel, hogy az ajánlások, előzetes informálódás után, vagy azért, mert már kollégája volt a coachee-nk, vagy munkatársa, vagy Ön volt már tréningünkön, plusz a telefonos beszélgetés során úgy érzi, érdemesek vagyunk a bizalmára. Mi a következő lépés?
Kérünk egy kitöltött jelentkezési lapot, a jelentkezést visszaigazoljuk, és kiküldjük az ún. díjbekérőt. A coaching díj jóváírását követően egyeztetjük a helyszínt. A coaching helyszín lehet az Ön munkahelye, vagy Budapesten a Bobbio Hotel, XII. kerület, Béla király út 47. vagy mindenkinek jó, egyeztetett köztes helyszín.
Pl. egy békéscsabai vagy szolnoki coachee esetén Tiszafüred, és indul a munka.  

 

 • Bemutatkozás
 • Hogyan, miért merült fel Önben, hogy stresszmenedzsment coachingot kér
 • Az Ön stressztünetei
 • Személyes stresszorok, az Ön stressz-helyzetei és az underlying need, a gyökérokok, teszt a munkahelyi stresszről, a stresszes állapot felmérése és az Ön stresszkitettsége, ill. immunitása
 • Mit tesz a stressz megelőzése, ill. a stresszel való megküzdés érdekében
 • A testre szabott megküzdés eszközeinek, technikái és azok gyakorlása.
 • A stressz kiváltó okai függvényében lehet, hogy Önnel főleg problémamegoldó készségeket fejlesztünk és a stresszmenedzsment jórészt konfliktuskezelési fogásokból fog állni. 
 • Lehet, hogy kognitív intervencióval a stresszterhelés tényleg ÓRIÁSI hányadától lehet búcsúzni. Lehet, hogy Önnek stresszt a nyilvános beszéd okoz ...és két legyet ütve egy csapásra, a légzéstechnikát mint stresszoldást miniprezentációba illesztve gyakoroljuk. 
 • Lehet, hogy Önnek az elfogadást, átkeretezést, másként gondolkodást lehetővé tevő érzelemközpontú stresszmenedzsment tanítunk és gyakoroltatunk be.
 • Lehet, hogy az Ön stresszterhelésének nem kis hányada a saját buksijából jön, mert foglya az egyébként indokolt gondolatoknak (globális felmelegedés, pandémiák, kereszténység üldöztetése, Európa jövője, túlnépesedés, kemizálódás-átmérgeződés, mesterséges intelligencia hatalomátvétel stb.) 
 • Előre nem tudjuk, hogy mi lesz a stresszkezelési terápia, hiszen még nincs diagnózis, ezért a stresszmenedzsment coaching tematika egy étlapnak, egy eszköztárnak tekintendő, amelyből a stresszorok és az Ön személye alapján kell választani. 
 • Szerencsére nem gyakori az olyan, amúgy aranyos HR-es, aki szimpatikus asszertivitással kéri a "PONTOS coaching tematikát" (!), ami kb. olyan, mintha a kórház vagy a házi orvos meg tudná adni előre úgy a terápiát, hogy fogalma sincs, hogy a) ki a beteg, és b) vakbél-gyulladás vagy porckorong-sérv vagy zöldhályog .....
 • Ami biztos. A stresszmenedzsment coaching eredményes és a gyógyszer FINOM, a megoldásig vezető út élvezetes.